In de winter laten we de natuur zijn werk doen

Ongeveer twee jaar geleden waren Annemieke en ik bij de presentatie van het boek ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’ van Jaap Voigt. Steeds weer als een seizoen zich uitdrukkelijk manifesteert denk ik aan zijn wijsheden en nu kijk ik terug op onze activiteiten in 2012.

In de lente van 2012 hebben we filmmateriaal gemaakt waarin de energieën van de verschillende generaties als het ware van het doek spatten. Iedere keer als we dit materiaal in een workshop gebruiken, beleven de deelnemers aan den lijve wat de Kracht van Generaties kan doen als die constructief ingezet gaat worden voor de ontwikkeling van de organisatie.
Een hele kleine proeve van die energieën kun je zien in de onderstaande trailer die we hebben laten maken.

In aanloop naar de zomer hebben we bij Atos een paar workshops gegeven om leidinggevenden meer bewust te laten worden van de verschillen tussen de generaties en hoe ze die kunnen inzetten in hun werk. Levendige gesprekken en ideeënuitwisselingen vonden er plaats.
Annemieke werkt met een groep van de Protestgeneratie in de gezondheidszorg en al zoekend positioneert deze generatie zich opnieuw in de organisatie.

Midden in de herfst hebben we opnieuw de workshop ‘Generaties in beeld’ georganiseerd, dit keer voor coaches, HRM-adviseurs en andere geïnteresseerden. Onderwerpen waren o.a. de kennisoverdracht tussen de generaties, hoe je jongere medewerkers in een vergrijzende organisatie kunt boeien en binden en het gevaar om de tussenliggende generaties te vergeten.

Na de winter gaan we aan de slag met ‘Leidinggeven aan generaties’. We organiseren een tweedaagse training op 7 en 28 maart voor leidinggevenden die kennis willen maken met de Kracht van Generaties en deze willen toepassen in hun team. Lees meer en meld je aan.

Maar eerst gaan we genieten van een lekkere winter. Alle ideeën voor het nieuwe jaar die al zijn opgeborreld, laten we rustig rijpen. Zoals gezegd: Laat de natuur z’n werk doen en dan vol verwachting het nieuwe jaar in.

Wij wensen jullie en degene die je liefhebt fijne kerstdagen en een mooi 2013 waar je talenten verder tot bloei zullen komen.

 

1 reactie op “In de winter laten we de natuur zijn werk doen

  1. De workshop “De kracht van generaties” heeft mij doen beseffen hoe groot de invloed is van maatschappelijke gebeurtenissen in een bepaalde tijd op het handelen van mensen.
    Tot nu toe schreef ik bepaald handelen/gedrag toe aan het karakter of de opvoeding van een persoon. Nu realiseer ik me meer dat het tijdsgewricht ook duidelijk invloed heeft. Nu begrijp ik bepaald gedrag bij collega’s, familieleden, buren enz. ook vanuit hun generatieachtergrond.
    De workshop is verhelderend door de uitwisseling tussen generatiegenoten met andere generaties, sterk door het bewustmaken van de kracht van elke generatie en zeker aan te bevelen voor een ieder die met verschillende generaties op de werkvloer te maken heeft. Het doet mij milder kijken naar andere generaties en ook mijn eigen generatie.
    Margit Minnaert
    docent en coach

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>